Udhëtimi nëpër Evropë me makinë: Gjithçka që duhet të dini për tarifat dhe vinjetat

Udhëtimi nëpër Evropë me makinë: Gjithçka që duhet të dini për tarifat dhe vinjetat

Eksplorimi i Evropës me makinë ju ofron lirinë dhe fleksibilitetin për të zbuluar diversitetin dhe bukurinë e kontinentit me ritmin tuaj. Nga Alpet madhështore të Zvicrës deri te brigjet e lagura nga dielli të Kroacisë, çdo destinacion ka diçka unike për të ofruar. Megjithatë, nëse planifikoni të kaloni me makinë nëpër disa vende evropiane, është thelbësore të jeni të vetëdijshëm për kërkesat për tarifat dhe vinjetat. Në këtë blog ne shpjegojmë se çfarë duhet të dini për tarifat dhe vinjetat në vende si Austria, Sllovenia, Zvicra, Sllovakia, Republika Çeke, Kroacia, Hungaria, Rumania dhe Bullgaria.

Përmes Evropës me makinë: Tolls dhe Vignettes

Austria

Ju duhet një skicë dixhitale për të vozitur në autostradat në Austri. Vinjeta dixhitale është e lidhur me targën tuaj, kështu që nuk keni nevojë të ngjitni një ngjitëse në xhamin tuaj. Ju mund të zgjidhni nga vinjetat që janë të vlefshme për 10 ditë, 2 muaj ose një vit të tërë.

Sllovenia

Ashtu si në Austri, Sllovenia kërkon një skicë për përdorimin e autostradave dhe disa rrugëve të shpejta. Ju mund të blini një skicë dixhitale për periudha të ndryshme, në varësi të kohës që qëndroni në Slloveni.

Zvicra

Zvicra kërkon një skicë vjetore për vozitje në autostrada. Nuk ka asnjë mundësi për periudha më të shkurtra, kështu që edhe për një tranzit të shkurtër duhet të blini vinjetën vjetore. Kjo skicë duhet të jetë fizike dhe e ngulur dukshëm në xhamin e përparmë, por kohët e fundit është vënë në dispozicion edhe një skicë dixhitale. Kjo sigurisht mund të blihet përmes Tollvignettes.com.

Sllovakia dhe Republika Çeke

Si në Sllovaki ashtu edhe në Republikën Çeke, kërkohet një skicë dixhitale për të përdorur autostradat. Këto vinjeta janë në dispozicion për periudha të ndryshme, nga disa ditë në një vit. Kontrolli bëhet në mënyrë elektronike nëpërmjet targës suaj.

Kroacia

Kroacia përdor një sistem pagese të bazuar në distancën e përshkuar në autostrada. Nuk kërkohet skicë, por ju mund të paguani tarifa në portat e tarifave ose të përdorni një distinktiv elektronik të tarifave për lehtësi.

Hungaria

Për Hungarinë ju nevojitet një skicë dixhitale, e cila quhet e-vignette. Kjo vinjetë kërkohet për autostrada dhe është e disponueshme në periudha të ndryshme vlefshmërie. Kontrolli bëhet nëpërmjet regjistrimit të targave tuaja.

Rumania dhe Bullgaria

Si në Rumani ashtu edhe në Bullgari, kërkohet një skicë dixhitale për përdorimin e autostradave dhe rrugëve të caktuara kombëtare. Këto vinjeta mund të blihen në internet dhe të lidhen me targën tuaj.

Çfarë duhet të dini

  • Blerja: Vinjetat dixhitale mund të blihen lehtësisht në internet përpara se të filloni udhëtimin tuaj. Kjo ju kursen kohë dhe siguron që ju mund të dilni menjëherë në rrugë legalisht.
  • Kontrollet: Vinjetat dixhitale zakonisht kontrollohen përmes regjistrimit të automjetit, prandaj sigurohuni që të dhënat tuaja të jenë futur saktë gjatë blerjes.
  • Gjobat: Pa një skicë të vlefshme ose kur shmangni tarifat, rrezikoni gjoba të larta. Prandaj, sigurohuni që të keni gjithmonë një skicë të vlefshme për vendet që vizitoni.

Blini vinjetën tuaj dixhitale

A do të udhëtoni nëpër Evropë me makinë? Më pas sigurohuni që të shkoni të përgatitur dhe të shmangni surprizat e pakëndshme për shkak të gjobave. Në Tollvignettes.com ju mund të blini lehtësisht dhe shpejt vinjetat tuaja dixhitale për vende të tilla si Austria, Sllovenia, Sllovakia, Republika Çeke, Hungaria, Rumania dhe Bullgaria.