Политика за приватност

Во Vignette & Visa B.V. ја цениме заштитата на приватноста на секој што ги користи нашите услуги. Во оваа политика за приватност укажуваме како постапуваме со личните податоци и ја штитиме вашата приватност.

Детали за контакт:

Веб-страница: tollvignettes.com

Адреса: Oudenoord 285b

Поштенски број: 3513 EP во Утрехт

Е-пошта: [email protected]

Обработка на лични податоци

Ние ги обработуваме личните податоци само до степен кој е неопходен за исполнување на нашите задачи. Ги обработуваме следните лични податоци:

 • и-мејл адреса,
 • име,
 • Инфикс,
 • презиме,
 • податоци за адреса,
 • Дата на раѓање,
 • родното место,
 • секс,
 • телефонски број,
 • клиент број,
 • историја на нарачки,
 • банкарски податоци,
 • регистарска табличка на возилото,
 • земја на регистрација на возилото,
 • идентификациски број на возилото,
 • други релевантни лични податоци.

Ние ги користиме личните податоци само за следните цели:

 • да одржува контакт со вас,
 • извршување на договорот со вас,
 • испраќање билтени,
 • да ве информираме за новите случувања, вклучувајќи понуди,
 • да се придржуваме до нашите административни обврски,
 • борба против измама.

Специјални и/или чувствителни лични податоци

Ние обработуваме лични податоци на лица помлади од 16 години само ако имаме дозвола од лицето со родителско овластување. Со доставување лични податоци до нас за обработка, вие изјавувате дека имате најмалку 16 години или дека имате дозвола за обработка од родители или други лица со родителско овластување. Доколку откриеме дека некое лице во нашата база на податоци е помладо од 16 години и за обработката не се согласило лице со родителско овластување, ќе ги избришеме личните податоци.

Доколку имате индикации дека обработуваме лични податоци на лице помладо од 16 години без согласност на овластеното лице, ве молиме контактирајте не на [email protected] за да можеме да ги избришеме релевантните податоци.

Период на чување на личните податоци

За да го ограничиме ризикот од губење на лични податоци што е можно повеќе, ние ги чуваме личните податоци само една година. Ова го правиме за ваша погодност. Со чување на вашите лични податоци една година, не е неопходно секој пат да ни ги давате вашите лични податоци. Доколку повторно се согласувате со нашата политика за приватност во текот на годината во која ги чуваме вашите лични податоци, можеме да ги чуваме вашите податоци уште една година од тој момент. Можеме да ги задржиме вашите лични податоци само подолг период за да се усогласиме со нашите законски обврски.

Безбедност на личните податоци

Ние сме внимателни со вашите лични податоци и затоа ги презедовме следните мерки за да спречиме злоупотреба, загуба, неовластен пристап, несакано откривање и неовластено менување.

 • Врската со веб-страницата Vignette & Visa B.V се воспоставува преку безбедна врска.
 • Компјутерите на кои се обработуваат и складираат личните податоци секогаш се опремени со најновите безбедносни ажурирања од Windows или Apple.
 • Компјутерите на кои се обработуваат и складираат личните податоци се опремени со соодветен скенер за вируси.
 • Групата вработени кои имаат пристап до личните податоци е ограничена на минимум.
 • Сите вработени кои имаат пристап до личните податоци се обврзани со договор за доверливост чија цел е заштита на личните податоци.
 • Склучен е договор за обработка со сите надворешни страни кои имаат пристап до личните податоци, врз основа на кој овие трети страни се обврзале да ја чуваат доверливоста и да ги обработуваат личните податоци само во име на Vignette & Visa B.V. на процесот.

Ако се сомневате дека вашите податоци не се соодветно заштитени или ако имате индикации за злоупотреба на вашите податоци, ве молиме известете нè преку [email protected].

Споделување лични податоци со трети лица

Очигледно, ние не продаваме лични податоци на трети страни и ги даваме само на други ако тоа е неопходно за извршување на нашиот договор со вас или за усогласување со законска обврска. Склучуваме договори за обработка со компании кои ги обработуваат вашите податоци во наше име за да се осигураме дека нашите партнери го одржуваат истото ниво на безбедност и доверливост на личните податоци.

Колачиња на tollvignettes.com

За да се осигураме дека нашата веб-локација функционира оптимално, користиме услуги од трети страни, но ја земаме и предвид вашата приватност. Колачињата на нашата веб-локација не ја загрозуваат вашата приватност. Колаче е мала текстуална датотека што се чува на компјутерот, таблетот или паметниот телефон кога за прв пат ќе ја посетите нашата веб-страница. Колачињата обезбедуваат правилно функционирање на веб-страницата и дека поставките за преференци се зачувани. Ние и сите трети страни што ги ангажираме, не ја обработуваме вашата IP адреса на начин што може да се проследи до вас. Колачињата може да се избришат преку поставките на вашиот прелистувач. ДааПокрај тоа, исто така е можно да го поставите прелистувачот така што колачињата повеќе да не се складираат.

Права на лица чии лични податоци ги обработуваме

Вашите податоци остануваат ваши. Секогаш имате опција да видите кои податоци ги обработуваме за вас, да ги коригирате или избришат податоците. Покрај тоа, можете да ја повлечете вашата согласност за обработка на податоци или да се спротивставите на обработката на вашите податоци од наша страна. Доколку сакате, ќе ги испратиме вашите податоци во компјутерска датотека до вас или до организација назначена од вас.

Може да испратите барање за пристап, корекција, бришење, пренос на лични податоци, повлекување согласност или да се спротивставите на обработката на податоците на [email protected].

За да се осигураме дека барањето за пристап е направено од вас, бараме од вас да приложите копија од вашиот доказ за идентитет со барањето. Во оваа копија, затемнете ја фотографијата на пасошот, MRZ (зона што може да се чита со машина, лентата со броеви на дното на пасошот), бројот на пасошот и бројот на службата за граѓани (BSN), така што овие податоци не можат да бидат пресретнати од трети лица. Ќе одговориме на барање во рок од четири недели.

Друго

Автоматско одлучување

Не користиме лични податоци за автоматизирани одлуки. Ова се подразбира, но ние сме должни да го споменеме.

Жалби до холандскиот орган за заштита на податоци

Заради комплетност, би сакале да истакнеме дека постои можност да се жалите до холандскиот орган за заштита на податоците за обработката на вашите податоци. Ова може да се направи преку следнава врска: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Амандмани

Vignette & Visa B.V. го задржува правото да направи промени во Политиката за приватност без дополнително известување. Овие промени ќе бидат ефективни веднаш по објавувањето на страницата. Оваа Политика за приватност последен пат е изменета на 6 март 2024 година.

Се надеваме дека доволно ве информиравме.

Оваа политика за приватност е преведена од холандски. Во случај на недоследности помеѓу преведената верзија и оригиналниот холандски текст, ќе преовладува холандската верзија. Можете да ја консултирате холандската верзија на овој линк.